Home > vereniging > jv

JV Cornerstone

Al ruim 70 jaar bestaat er in onze gemeente dé jeugdvereniging (JV). Sinds 2017 heet de JV Cornerstone, een mooie link naar de naam van onze gemeente. Eerder heette de JV Onderzoekt de Schriften en daarna Het Anker.

Er is een periode geweest rond 2015 dat er in onze gemeente maar 2 jongeren in de JV leeftijd
waren. Toen is de JV op een andere manier heel kleinschalig gehouden. Maar vanaf seizoen 2017-2018 konden we weer van start gaan met zeven enthousiaste leden en twee leiding. Inmiddels zijn nu Armando en Gera al een paar jaar de JV leiding. Maar we hebben sinds het seizoen 2021-2022 ook een eigen bestuur wat gevormd wordt door de ‘senior’ JV-ers (Lars, Daniël, Coen en Jannita). We vormen één hechte groep, we leren van elkaar en hebben veel plezier met elkaar. Groeien in geloof, naar elkaar omzien en een goede tijd hebben met elkaar staat hierbij voorop! Inmiddels hebben we dit seizoen (2022-2023) zelfs 18 leden.

Eéns per vier weken hebben we op zondagavond JV-avond. Na de middagdienst gaan we eerst gezellig met elkaar eten. Al een paar jaar is dit een heerlijke ‘warme’ maaltijd. Dit wordt door de JV-ers per duo zelf bereid. Daarna is het tijd voor een koffie, thee of limonade en gaan we door naar het meer inhoudelijke deel van de avond. Bijna iedere JV-avond bespreken we een onderwerp dat is voorbereid door een paar van de leden. Dit kan een bijbelstudie zijn die is voorbereid aan de hand van een bijbelstudieboekje, een onderwerp over een actueel thema of een avond waarop we onze creatieve vermogens tot het uiterste testen. We eindigen de avond vaak met gezelligheid, fris en wat lekkers.

Andere invulling van de JV-avonden op zondagavond is : sinterklaas, filmavond, PUB quiz en spelletjesavond. Tussendoor wordt er ook nog weleens wat georganiseerd : poolavond, escape room, boswandeling of sportavond.

JV weekend Ommen 2023 - niet op de foto Thijs, Lotte, William en Joëlle

Tegen het einde van het seizoen is het tijd voor de zomer BBQ. Ook hebben we ieder jaar een JV weekend; echt het hoogtepunt van ieder jaar. We gaan dan met elkaar op kamp en genieten van alle gezellige, leerzame en avontuurlijke momenten.
Vaste onderdelen zijn : een sportieve activiteit, een dropping en de BBQ. Verder bezoeken we met elkaar op zondag een kerkdienst van een plaatselijke kerk. waar we het hele seizoen naar uitkijken.

Heb je ook zin om met leeftijdsgenoten over het geloof te praten; elkaar op een ongedwongen gezellige manier ontmoeten en dingen met elkaar te delen – kortom : een mooie tijd te beleven - als je (bijna) 16 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom! Kom gezellig een keertje kijken en als je vragen hebt kun je altijd bij één van de leden terecht!

Je bent van harte welkom!