Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

Kerstverhaal

De sneeuw maakt vandaag de wereld wit. Een jongetje van een jaar of 7 dwaalt door de winkelstraat. Zijn kleren zijn tot de draad versleten en hij heeft steenkoude handen en voeten. Het jochie tuurt naar een etalage waarin de meest prachtige geschenken en lekkernijen zijn uitgestald. Maar waar hij vol aandacht naar kijkt is een afbeelding van het kerstkind.
Een jonge vrouw loopt langs het armoedig uitziende knulletje dat zich zo staat te verlekkeren. Ze ziet in zijn ogen een groot verlangen. In een opwelling pakt ze hem bij de hand en neemt hem mee de winkel in. Daar koopt ze schoenen, warme kleren en wat lekkernijen voor hem.
Als ze weer buiten staan zegt ze: “Ga maar lekker naar huis en geniet van je kerstvakantie.” De jongen kijkt omhoog naar haar en vraagt verlegen: “Mevrouw, bent u God?” De vrouw moet glimlachen om het kind en zegt: ”Nee jongen, ik ben alleen maar een van zijn kinderen.” Waarop het jochie zegt voordat hij door de sneeuw naar huis holt: “Ik wist dat u familie moest zijn.”

 

herkomst onbekend


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.