Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

Als je...

  • Als je vanmorgen wakker bent geworden met meer gezondheid dan ziekte, dan heb je meer geluk dan miljoenen mensen die de volgende week niet zullen halen.
  • Als je nooit bent geweest in: het gevaar van een gevecht; de eenzaamheid van gevangenschap; de angst voor mishandeling; honger, dan ben je veel verder dan 500 miljoen bewoners van deze wereld.
  • Als je naar de kerk kunt zonder bang te zijn om gearresteerd, mishandeld of gedood te worden, heb je meer geluk dan 3 miljard mensen op deze wereld.
  • Als je eten in de koelkast hebt, kleding om aan te trekken, een dak boven je hoofd en een bed om in te slapen, dan ben je rijker dan 75% van de bewoners van deze wereld.
  • Als je geld op de bank hebt, in je portemonnee en in je spaarvarken, ben je één van de 8% meest rijke mensen ter wereld.
  • Als je ouders nog leven en zij zijn nog steeds getrouwd, dan ben je een heel zeldzaam iemand, ook als je in de Verenigde Staten of in Canada woont.
  • Als je dit berichtje kunt lezen, heb je net een dubbel geluk ontvangen, want iemand heeft aan jou gedacht en je behoort niet tot één van die twee miljard mensen die niet kunnen lezen.

Herkomst onbekend


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.