Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

Roddelremedie

Een boer heeft gemene roddelpraatjes verteld over een buurman. Hij krijgt echter spijt en vraagt aan de rabbi hoe hij boete kan doen. De rabbi antwoordt: “Verzamel een zak vol met kippenveren. Ga daarmee door het hele dorp en leg op ieder erf, bij elke deur, een veer.”
De boer doet wat de rabbi zegt. Vervolgens gaat hij naar hem terug om te vragen of hij zo genoeg gedaan heeft. “Welnee, dit was nog maar het begin. Nu moet je een lege zak nemen en weer langs alle huizen gaan. Pak elke veer die je hebt neergelegd op en stop zee allemaal in de zak.”
De boer schrikt en protesteert luid: “Dat is een onmogelijke opgave! De meeste veren zijn vast al lang door de wind weggeblazen”. “Precies”, zegt de rabbi. “Zo is het ook met roddelpraatjes en lasterverhalen. Je spreekt ze makkelijk uit, maar hoe je het ook probeert, terughalen kun je ze niet.”

herkomst onbekend


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.