Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

Iedereen is nodig!

Er was eens een hele kleine gemeente, waar maar vier christenen waren.

Ze heetten Iedereen, Iemand, Ieder en Niemand.

Op een gegeven moment was er een klusje te doen: de administratie moest bijgewerkt worden. Iedereen werd gevraagd te helpen. Maar Iedereen was er wel van overtuigd dat Iemand het zou doen. Ieder had het wel gekund, maar weet je wie het uiteindelijk deed? Niemand. Het eindigde ermee dat Iedereen Iemand beschuldigde toen Niemand gedaan had wat Ieder kon.

Een tijdje later moest de tuin van de kerk bijgewerkt worden, en Iemand werd gevraagd te helpen. Maar Iemand werd boos omdat Ieder het evengoed kon doen, hoewel het natuurlijk de taak van Iedereen was. Het eindigde er, net als de vorige keer, mee dat Niemand het werk deed.

Deze geschiedenis herhaalde zich steeds opnieuw. Zodra er werk aan de winkel was, kon men altijd op Niemand rekenen. Niemand bezocht de zieken, Niemand deed veel in de collecte. Niemand getuigde van zijn geloof. Ja, Niemand was, wat je noemt, een trouw gemeentelid. Uiteindelijk kwam de dag dat Iemand de kerk de rug toekeerde. Hij nam Iedereen en Ieder met zich mee. Raad eens wie er over bleef......... Niemand!

Herkomst onbekend


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.