Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

Kiemkracht

Er was eens een jongen die vaak en graag droomde. Op een dag liep hij een winkel binnen. Achter de toonbank stond een engel. De jongen vroeg nieuwsgierig: ”Wat verkoopt u hier allemaal, meneer?” De engel antwoordde: “Alles wat je maar hebben wilt.”
De jongen bedacht zich geen moment en begon direct met bestellen: “Om te beginnen in elk land een democratische regering. Verder graag een eind aan alle oorlogen en betere leefomstandigheden voor iedereen in de Derde Wereld. En doe mij ook maar een motor die op water loopt.” Toen viel de engel hem in de rede en zei: “Het spijt me jongeman, je hebt me verkeerd begrepen. We verkopen hier geen vruchten, we verkopen alleen zaden.”

herkomst onbekend


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.