Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

Raar eigenlijk...

Raar eigenlijk dat een geeltje zoveel lijkt als je naar de kerk gaat, maar zo weinig als je gaat winkelen.
Raar eigenlijk dat anderhalf uur zo lang lijkt als je iets voor God doet, maar dat diezelfde tijd zo voorbij is als je naar een voetbalwedstrijd kijkt.
Raar eigenlijk dat de tijd zo langzaam gaat als je in de kerk zit, maar dat een film haast al voorbij is voordat je er erg in hebt.
Raar eigenlijk dat we vaak niets weten te zeggen als we gevraagd worden om te bidden, maar dat we er nooit problemen mee hebben om iets te zeggen tegen een vriend of vriendin als we die tegenkomen.
Raar eigenlijk dat we op het puntje van onze stoel zitten als een wedstrijd wordt verlengd, maar dat we klagen als de kerkdienst uitloopt.
Raar eigenlijk dat het vaak zoveel moeite kost om een hoofdstuk uit de Bijbel te lezen, terwijl we een ander boek in één dag uitlezen.
Raar eigenlijk dat mensen een sprintje trekken om bij een wedstrijd op de eerste rij kunnen zitten, maar dat de achterste banken in de kerk de meest geliefde plaatsen zijn.
Raar eigenlijk dat onze agenda's, als we twee of drie weken van tevoren niet worden ingelicht, al vol zitten wanneer er iets georganiseerd wordt vanuit de kerk, terwijl we voor andere onverwachte happenings onze agenda's zonder enige moeite kunnen aanpassen.
Raar eigenlijk dat het zo moeilijk is voor mensen om na te vertellen waar de dominee over heeft gepreekt, maar dat praten over anderen ons zo verbazend goed af gaat.
Raar eigenlijk dat we geloven wat er in de kranten staat, terwijl we ons continu afvragen of het wel waar is wat er in de Bijbel staat.
Raar eigenlijk dat we zo vaak zeggen dat God heel belangrijk voor ons is, maar dat we als het erop aan komt onze prioriteiten zo heel anders stellen.
Raar dat de mensen om ons heen christenen zo hypocriet vinden.
Raar?

Bron: 'Op zoek naar jou',
Auteur: Miranda Tollenaar,
Geinspireerd door World Christian Net


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.