Home > nadenk

Nadenkertjes

Om vandaag over na te denken:

De echo

Het is winter. Een vader loopt met zijn dochter over een bergpad. Plotseling struikelt het meisje. Ze voelt een stekende pijn in haar enkel en roept: “Auhhh”. Verrast hoort ze een stem vanuit de bergen terugroepen: “Auhhh”. Het meisje kijkt verbaasd om zich heen en roept: “Wie is daar?”. Het enige antwoord dat ze krijgt is: “Wie is daar?”. Ze wordt nijdig en roept: “Lafaard”. De stem reageert meteen: “Lafaard”. Nu snapt het meisje er niets meer van. Ze kijkt naar haar vader en vraagt: “Wat gebeurt hier?” “Let goed op”, antwoordt hij en roept dan heel hard: “Ik bewonder jou!”. De stem antwoord: “Ik bewonder jou!”. Vervolgens roept hij: “Jij bent prachtig!”. De stem bevestigt dit onmiddellijk: “Jij bent prachtig!”. De vader hurkt naast zijn dochter en vertelt: “Dit is nou een echo en in die echo zit het geheim van het leven. Want het leven geeft je terug wat jij geeft. Als een spiegel. Wil je meer liefde? Geef dan meer liefde. Wil je dat mensen begripvol en respectvol met elkaar omgaan? Geef ze dan begrip en respect. Dit geldt voor alles wat je doet. Wat je geeft wordt weerspiegeld in wat je van het leven terugkrijgt.”

Het meisje hinkelt even later met haar vader de berg af. Diep in gedachten, over de echo en de woorden van haar vader.

herkomst onbekend


In de rubriek "Nadenkertjes", vindt u iedere dag een ander stukje tekst. Dat kan van alles zijn: een gedicht of een verhaal, een afbeelding, enzovoort. Maar èèn ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal prikkelende stukjes tekst, die u willlen aansporen om na te denken over uw (geloofs-)leven. We hopen dat u er wat aan heeft!

Indien u zelf een aansprekend stukje tekst heeft, waarvan u denkt dat het goed op deze pagina geplaatst zou kunnen worden, kunt u het aan ons doorgeven via het reactieformulier. We zullen proberen om het dan zo spoedig mogelijk op deze pagina plaatsen. Ook kunt u via het reactieformulier reageren op de inhoud van de reeds geplaatste teksten.