Home > vereniging > jv > index
Rooster:

De data voor de komende periode zijn nog niet bekend.
In het zomerseizoen zijn er geen activiteiten.

 

Jeugdvereniging "Het Anker"

Al ruim 60 jaar bestaat er in onze gemeente dé jeugdvereniging. Sinds 1975 (na eerst een aantal jaren "Onderzoekt de Schriften" te hebben geheten) heten we "Het Anker". Dit is niet zomaar een naam; het is het symbool van de hoop!
Eén keer in de twee weken hebben we op zondagavond JV-avond. Na de middagdienst gaan we eerst gezellig met elkaar eten. Daarna is het tijd voor een kopje koffie of thee en beginnen we de avond met het zingen van Opwekkingsliederen onder begeleiding van de gitaar. Vervolgens is het tijd voor het onderwerp van de avond. Dit kan een bijbelstudie zijn die is voorbereid aan de hand van een bijbelstudieboekje, een onderwerp over een actueel thema of een avond waarop we onze creatieve vermogens tot het uiterste testen. De onderwerpen worden over het algemeen door een tweetal leden voorbereid. Aan het eind van de avond is er tijd voor ontspanning met fris en chips.
Op dit moment (september 2007) hebben we 16 enthousiaste leden waarmee we één grote hechte groep vormen, veel van elkaar leren en veel plezier met elkaar hebben. Groeien in geloof, naar elkaar omzien en in elkaar investeren staat hierbij voorop!
Naast de JV-avonden op zondagavond hebben we ook nog veel andere activiteiten. Zo gaan we één keer in de twee maanden wat anders doen (bijvoorbeeld een film kijken, een concert bezoeken, een dagje naar het strand, samen pannenkoeken bakken of barbecuen). Vaste items op het rooster zijn ieder jaar weer het Sinterklaasfeest en ter afsluiting van het seizoen een avondje uit eten met elkaar.
Verder houden we uitwisselingen met jeugdverenigingen van andere lokale kerken. We leggen bezoekjes af bij gemeenteleden en in december bezorgen we kerststukjes. We doen nog veel meer maar dat is helaas te veel om hier allemaal op te noemen.
Tegen het einde van het seizoen is het tijd voor het Eindweekend! Ieder jaar weer een gegarandeerd succes waar we het hele seizoen naar hebben uitgekeken. We gaan dan met elkaar op kamp en genieten van alle gezellige, leerzame en avontuurlijke momenten. Nieuwe leden ontvangen ieder jaar een uitnodiging voor het Eindweekend om op een ontspannende manier kennis met ons te maken.
Heb je ook zin om met leeftijdsgenoten over het geloof te praten, nieuwe vrienden te ontmoeten en met elkaar een grandioze tijd te beleven? Als je (bijna) 16 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom! Kom gezellig een keertje kijken en als je vragen hebt kun je altijd bij een van de (bestuurs)leden terecht!
Je bent van harte welkom!

Je bent van harte welkom!